Pedersen & Partners zatrudnia nowego konsultanta na stanowisko Principal w Warszawie

Warszawa, Polska - Pedersen & Partners, wiodąca międzynarodowa firma executive search poinformowała dziś, że pan Łukasz Urban dołączył do firmy na stanowisko Principal. W swojej nowej roli Łukasz Urban będzie odpowiedzialny za zarządzanie relacjami z klientem i realizację projektów rekrutacyjnych na wyższym szczeblu menadżerskim, we wszystkich branżowych obszarach działalności Pedersen & Partners.

Łukasz Urban dołącza do Pedersen & Partners z ponad 14-letnim doświadczeniem w zarządzaniu. Wcześniej zajmował kierownicze stanowisko w innej międzynarodowej firmie executive search w Polsce, skupiając się na projektach w sektorach przemysłowym , rynków kapitałowych, TMT, healthcare oraz usług doradczych. W latach 2006 - 2009, był Wiceprezesem w PZU Asset Management, gdzie odpowiadał za rachunkowość portfeli, rozwój nowych produktów oraz rynki niepubliczne. Wcześniej, pan Urban pracował w Londynie jako doradca w europejskim zespole buyout w 3i Investments Plc. Jego doświadczenie obejmuje również stanowiska kierownicze w sektorze healthcare i telekomunikacji w Polsce.

„Rozwój naszego zespołu w Polsce jest odzwierciedleniem rosnącego zapotrzebowania klientów na kierownicze stanowiska w określonych branżach, dlatego chcemy być pewni, że możemy zaoferować im odpowiednią wiedzę i praktyczne porady. Wiedza Łukasza o sektorach TMT i healthcare, zarówno z perspektywy managera jak i konsultanta, połączona z doświadczeniem w doradzaniu klientom w rozwiązywaniu problemów zarządczych, oraz jego doskonała reputacja na rynku, istotnie wzmacniają nasz zespoł” - powiedział Martyn Wickens, Country Manager w Polsce.

Łukasz Urban posiada dyplom MBA z IESE Business School, tytuł Master of Science z Uniwersytetu Yale oraz Bachelor of Arts z Hamilton College. Poza ojczystym polskim, Łukasz mówi płynnie po angielsku i hiszpańsku.

Pedersen & Partners is a leading international executive search firm. We operate 44 wholly owned offices in 41 countries: Albania, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Canada, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Egypt, Estonia, Finland, FYROM, Georgia, Germany, Greece, Hungary, India, Iran, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Moldova, Mongolia, Nigeria, Poland, Romania, Russia, Saudi Arabia, Serbia, Slovakia, Slovenia, South Africa, Turkey, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom and Uzbekistan. Our values Trust - Relationship - Professionalism apply to our interaction with clients as well as executives.

If you would like to conduct an interview with a representative of Pedersen & Partners or have other media-related requests, please contact: Ms. Anastasia Alpaticova, Communications Manager